Etusivu
Mikä on ALS?
Epäiletkö sairastavasi ALSia?
Oletko juuri saanut ALS-diagnoosin?
Vertaistukea sairastaville ja omaisille
Sosiaaliturva ja etuudet
Lääkitys
Ravitsemus
Kuntoutus ja apuvälineet
Hengityksen tukihoito
Sivuston ylläpitäjä

 

 

 

Vertaistukea sairastaville ja omaisille

 

Vertaistuen merkitystä, eteenkin sairauden alkuvaiheessa ei turhaan korosteta. Vertaistuki auttaa sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja pidempään sairastaneilta voi saada uudenlaista katsontakantaa tulevaisuuteen, sekä hyödyllisiä käytännön kokemuksen kautta hankittuja vinkkejä arkeen. Suosittelenkin ottamaan rohkeasti yhteyttä sinua lähimpänä olevaan ALS-vertaistukihenkilöön. ALS-vertaistukihenkilöt yhteystietoineen löydät tästä linkistä.

 

Lihastautiliitto ry järjestää myös sopeutumisvalmennuskursseja, joissa sinulla ja puolisollasi on oiva tilaisuus tutustua muihin vasta ALSiin sairastuneihin henkilöihin ja heidän puolisoihinsa. Sopeutumisvalmennuskurssilla saa myös tuhdin tietopaketin ALSin kanssa arjessa elämisestä; sosiaaliturvasta, kuntoutuksesta, apuvälineistä, ravitsemuksesta jne.

Lisätietoa kursseista ja niille hakeutumisesta saa Lihastautiliitto ry:stä.

 

"Virtuaalinen" vertaistuki internetin välityksellä on myös tänä päivänä suosittu, nopea ja vaivaton tapa jakaa vertaistukea. Tältä sivultolta löytyvä Foorumi on yksi paikka toteuttaa tätä vertaistuen muotoa. Jos sinulla on englannin -kieli hallussa, suosittelen myös tutustumaan PatientsLikeMe -sivustoon. Sivusto on yli 3000 ALS:laisen kansainvälinen nettiyhteisö, joka tarjoaa huikean näköalapaikan ALSin kanssa elämiseen.